Valmistelua synnytystä varten

Raskausviikko 36 lähti eilen käyntiin. Tässä saa alkaa valmistelemaan kroppaa synnytystä varten ihan aidosti, miettiä tarkemmin mitä synnytykseltään haluaa. Olen aina kyllä miettinyt etten halua tarkemmin suunnitella synnytyksen kulkua, vaan antaa omalla painolla edetä. Taustalla on kaksi hyvin erilaista synnytystä ja tietenkin olen miettinyt nytkin minkälainen tulee tämä seuraava, viimeinen olemaan? Vaikka en synnytyksen kulkuun pysty paljon vaikuttamaan niin ainakin pystyn valmistelemaan kroppaani sitä varten.

Käytiin tänään Naistenklinikan äitiyspoliklinikalla pienen sf-mitan takia. Katsottiin vauvan vointi sekä paino ja varmistettiin että vauva pysynyt raivotarjonnassa.

Noin viikko sitten perjantai-lauantai välisenä yönä heräsin äkilliseen, todella kovaan kipuun. Olin varma että istukka repeytyi mutta koska mitään vuotoja ei ollut ja kipu ei suoranaisesti jatkunut kovana niin uskalsin odottaa aamuun. Aamulla oli kohtu kuitenkin arka ja soitin päivystykseen. Käskivät ottaa lisää Panadolia, levätä ja tehdä vauvan liikelaskentaa. Kipu kuitenkin paheni päivän aikana ja saatiin käsky lähteä näytille. Käyrillä makoilin puolisen tuntia ja kaikki oli hyvin, samoin labra-arvot. Vauvalla oli myös kaikki oikein mallikkaasti. Hän oli yöllä vain päättänyt kääntyä väkisin oikeinpäin, pää alaspäin sillä seuraamuksella että itselläni revähti kohtu. Eli hyvin omatahtoinen ja sinnikäs tyttö tulossa? Pääasia kuitenkin että vauvalla kaikki hyvin ja itsellänikin, vaikka kipuja olikin. Kivut kestää kuitenkin erilailla kun tietää mistä peräisin ja että kohdussa kaikki hyvin.

Tämän aamuisen ultraamisen jälkeen totesi lääkäri että hyvin pysynyt vauva raivotarjonnassa ja pääkin asettautunut hyvin jo lantioon. ”Koskaan ei tiedä mitä nämä keksii mutta epäilen vahvasti että kääntyisi enään perätilaan’ vastasi lääkäri kun mietin ääneen onko mahdollista että neiti vielä kääntyisi.
Vaikka sf-mitta on pieni niin vauva kasvaa kuitenkin hyvin keskikäyrällä, painoarvioksi saatiin tänään 2,5kg. Saa nähdä minkä kokoinen neiti meille syntyy ja millä viikoilla. Pieni helpotus omaan (psyykkiseen)oloon, on se ettei päästetä raskautta yliajalle hypermeesiksen takia mikä taas aktivoitunut todella voimakkaaksi.

Koska tänään on ensimmäinen virallinen äitiyslomapäivä lähdettiin Evelinen kanssa Naistenklinikalta keskustaan aamiaiselle, isi lähti töihin. Syötiin rauhallisesti Forumin Espresso Housessa aamiainen (voin todella suositella, maukas ja halpa aamiainen rauhallisessa paikassa, helppo mennä myös lapsen kanssa) minkä jälkeen käytiin ostamassa vauvalle tumppuja ja Maxinelle parit leggingsit. Suurin syy kuitenkin miksi halusin käydä keskustassa oli ostosreissu Kampin Ruhonjuureen, sieltä ei tyhjin käsin koskaan pääse kotiin. Ruohonjuuri on liki ainoa paikka täältä mistä saa aitoa vadelmanlehtiteetä, ellei netistä tilaa. On siis 100% vain kuivattuja vadelmanlehtiä. Lähti sieltä tietenkin myös muutakin mukaan: superfoodia synnytykseen sekä lapsille aitoja hedelmä- ja marjaremmejä.

Tarkoitus oli mun tehdä itse vadelmanlehtiteetä, kuivattaa vadelmanlehdet mutta eipä onnistunut. Onneksi on Ruhonjuuri.
Vadelmanlehtiteetä voi juoda koko raskauden ajan, yksi kuppi päivässä per raskauskolmannes. Jos ei itse meinaa kuivattaa niin kannattaa tutkia tarkkaan minkä valmistajan teen ostaa. Harvoissa on harmikseni pelkästään vadelmanlehteä, joissakin on ihan naurettava määrä vain. Ja ainakin yhden teen valmistajalla on kahta eri vadelmanlehtiteetä, toinen sisältää Hibiscusta mitä ei suositella raskaana oleville.
Vadelmanlehtitee jakaa mielipiteitä- onko huuhaata vai toimiiko oikeasti? No, totuus on ettei sen toimivuutta tiedetä 100%, onko kaikki vain sattumaa synnytyksessä vai onko ollut teestä hyötyä? Join Evelinen odotusaikana teetä ja synnytys oli nopea sekä helppo. Samoin palautuminen- sattumaa vai ei? No, jos on edes hieman hyötyä teestä niin todellakin juon!

 

 

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *