Jälleen samassa tilanteessa..?

Taasko me ollaan tässä samassa tilanteessa kun kaksi vuotta sitten, itkin ja mietin viikonloppuna samalla kun kannoin meidän kolme viikoista sylissä kello kaksi yöllä.

Meidän Evelinellä on Silent refluksi (onneksi suhteellisen oireeton nyt), sai diagnoosin jo alle kuusi viikkoisena. Olisi varmasti saanut aikasemmin jo, jos kunnallinen olisi uskonut omaa huoltani. ”koliikki” oli se sana mitä sain kuulla jokaiselta lääkäriltä, oli turhauttavaa. En ole koskaan uskonut koliikkiin, siihen kipuun ja huutoon on varmasti aina jokin syy ja mielestäni se pitää selvittää.

Vauva on syntymästään asti nieleskellyt voimakkaasti sekä hikotellut. Hikka tosin on tyypillistä vastasyntyneille muutenkin niin en miettinyt sitä kun vasta nyt viikonloppuna.
Meillä alkoi vauvalla viikko sitten huolestuttavan tutulta vaikuttavat ilta sekä alkuyön kipuhuudot ja kipukramppaukset. Aika tasan ilta yhdeksältä alkaa ja rauhoittuu pikkuhiljaa yöllä yhden-kahden aikaan.

Selvästi huutaa vatsakipuja, mutta mistä erottaa tavalliset vatsakivut mitkä ovat tyypillisiä alle 8 viikon ikäisille tai refluksin aiheuttamalle kivulle..?
Uskon että meidän tapauksessa voi olla kumpaakin. Vauva nieleskelee voimakkaasti ja nousuja tulee suuhun minkä jälkeen tulee itku eli nousut ovat selvästi happamia ja pahan makuisia. Ääni on myös selvästi käheä näistä nousuista. Onneksi, tai ”onneksi” on vahvaa kokemusta Evelinen vauva-ajasta ja osaan heti tunnistaa oireita ja ennen kaikkea hakea oikeanlaista apua. Suoraan erikoistuneelle lastenlääkärille. Liisa Kuikka, Pikkujätistä on ollut meidän perheen pelastus jo 2-vuotta ja luotan häneen jatkossakin. Varasin hänelle ajan ensi viikolle. Ensin ajattelin että varaan heti ajan jo tälle päivälle mutta tiedän että Kuikka suosittelee imetysdiettiä alkuun, sen voin aloittaa ilman hänen määräystä. Jätin siis maidon pois omasta ruokavaliosta, en halunnut heti aloittaa radikaalisesti vaan pikkuhiljaan. En tiedä oliko vain sattumaa mutta eilen ei huudettu kun lyhyitä pätkiä, olisiko maidottomasta apua vai BifiBaby- tipat mitkä otettiin kokeiluun? Tarkoitus olisi myös aloittaa vauvalle vyöhyketerapia jakson.

Meillä on iltapäivästä neuvola, katsotaan onko vauva kasvanut miten. Itselläni ei ainakaan mitään huolta sen suhtaan, hän on kyllä suloinen pullaposki kaksoisleualla nyt jo kolmen viikoin ikäisenä.

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *