Intensiivisesti by Ida https://intensiivisesti.com Thu, 14 Feb 2019 17:59:37 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://intensiivisesti.com/wp-content/uploads/2018/08/favorite-100x100.png Intensiivisesti by Ida https://intensiivisesti.com 32 32 Loppuuko imetys? Sisältää myös ARVONNAN https://intensiivisesti.com/loppuuko-imetys-sisaltaa-myos-arvonnan/ https://intensiivisesti.com/loppuuko-imetys-sisaltaa-myos-arvonnan/#comments Thu, 14 Feb 2019 16:55:50 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=994 Postaus tehty yhteistyössä Oot niin ihana kanssa Rehellisesti. Olen miettinyt onko aika jättää tandemimetys? Vaikka Eveline käy hyvin harvoin Amelien kanssa samaan aikaa tissillä ja ylipäätään saa tissiä ainoastaan ennen päiväunia sekä yöunia niin tuntuu välillä aika raskaalta. Tuntuu että Eveline on niin kiinni minussa. Napanuoraa voisi hieman venyttää toisinsanoen… Ajatuksena oli että Eveline saa vieroittautua […]

The post Loppuuko imetys? Sisältää myös ARVONNAN appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Postaus tehty yhteistyössä Oot niin ihana kanssa

Rehellisesti. Olen miettinyt onko aika jättää tandemimetys? Vaikka Eveline käy hyvin harvoin Amelien kanssa samaan aikaa tissillä ja ylipäätään saa tissiä ainoastaan ennen päiväunia sekä yöunia niin tuntuu välillä aika raskaalta. Tuntuu että Eveline on niin kiinni minussa. Napanuoraa voisi hieman venyttää toisinsanoen…

Ajatuksena oli että Eveline saa vieroittautua itse, kun sen aika on. Onhan hän vasta 2v7kk tällähetkellä eli vielä on tissillä käyminen luontevaa. Vaikka tiedän että moni on tästäKIN asiassa hyvin eri mieltä kanssani…
Koska tiedän ihmisiä jotka kyseenalaistaa jo 8-12kk ikäisiä tissillä käyviä, mikä on HYVIN surullista.
Haluan myös tuoda esille että hyödyt on todella suuret, oli sitten imetetty 1v tai 3v.

Se huikka- kaksi päivässä tissiä on äärimmäisen tärkeää Evelinelle ja siksi lopetus tuntuu myös raskaalta. Samalla tunnen huonoa omatuntoa, voinko ajatella itsekkäästi, omia tuntemuksia tässä asiassa?
Tiedän että lopettaminen ei nimittäin tule olemaan helppoa. Etenkään kun ei voi (edes) huijata mistään maidon pilaantumisesta tai että ”maito loppui”, koska Amelie saa vielä pitkään tissiä. Jos on vinkkejä miten hoitaisi tämän hienosti niin otan mielelläni vastaan!

Amelie on itseasiassa tänään viisi kuukautta. Kuukauden päästä hän aloittaa kiinteät ja tarkoitus olisi sormiruokailla heti. Olen onnistunut, kolmannen kerran täysimetyksessä ja olen siitä todella, todella onnellinen! Tarkoitus olisi tietenkin jatkaa Amelien kanssa imetystä ja katsotaan kuinka pitkä yhteinen imetystaival meillä tulee olemaankaan.

Koska Amelieta kiinnostaa maailma enemmän ja enemmän niin alkaa imeytys olemaan myös haastavampaa, etenkin julkisilla paikoilla. Koska neitiä kiinnostaa katsella ohimeneviä ihmisiä tai vaikka katto lamppuja.
Mutta ihan mahtava, loistava keksintö on imetyskorut. Amelie (ja Eveline vauva-aikana) tykkää ja viihtyy kun saa näperrellä koruja imetyksen ajan. Imetyskoruja on todella kauniita, oma henkilökohtainen lemppari on By Pinja- korut, neutraalin värisenä.
Nämä meidän korut on saatu Oot niin ihanalta ja päässyt ahkeraan käyttöön. Parasta on kun Evelinellä on samanlainen koru kuin minulla, mutta lasten kokoisena. Neiti kun tunnetusti haluaa kaikki samaa kun äidillä…
By Pinja imetyskorut ovat BPA sekä PVC vapaat eli turvallisia.

Oot niin ihana on Suomalainen yritys joka on perustettu 2016. Kaikki alkoi vauvakirjasta ja vuosien aikana on yritys kasvanut. Mm. ihania julisteita ja postikortteja, neuvolakortin kansi ja uusimpana: Oot niin ihana osti By Pinjan. Eli nyt on saatavilla ihania imetyskoruja ja koruja niin lapsille kuin aikuisille.
Tuotteet pyritään tekemään Suomessa, tarkkaan valikoivissa paikoissa. Vauvakirjan laatikko valmistetaan tällähetkellä Saksassa koska laatuvaatimukset eivät kohdanneet Suomalaisen valmistavan tahon kanssa.

Yhteistyössä Oot niin ihana kanssa, haluamme arpoa vapaavalintaiset By Pinja korusetin, aikuiselle sekä lapselle. Arvonta suoritetaan 28.2. Kenelle antaisit korusetin vai pitäisitkö itselläsi? Minkä värisen?

P.S Hyvää ystävänpäivää!

The post Loppuuko imetys? Sisältää myös ARVONNAN appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/loppuuko-imetys-sisaltaa-myos-arvonnan/feed/ 7
Helpottava syy https://intensiivisesti.com/helpottava-syy/ https://intensiivisesti.com/helpottava-syy/#comments Tue, 08 Jan 2019 15:38:35 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=976 Kirjoitin viime vuoden puolella Evelinen poissaolokohatuksista. Tutkimukset olivat silloin vielä kesken. Olemme nyt vihdoin saaneet syyn niihin. Diagnoosin. Meille oli tärkeätä että saatiin Se syy kohtauksiin, oli se ollut mikä vain.Meidän tapauksessa syy oli hyvin luonnollinen ja helpottava kuulla. Joulukuun alussa saatiin aika silmäklinikalle, silmälääkärille. Koska kohtauksien aikana Eveline karsastaa todella voimakkaasti niin silmälääkäri halusi […]

The post Helpottava syy appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Kirjoitin viime vuoden puolella Evelinen poissaolokohatuksista. Tutkimukset olivat silloin vielä kesken. Olemme nyt vihdoin saaneet syyn niihin. Diagnoosin.

Meille oli tärkeätä että saatiin Se syy kohtauksiin, oli se ollut mikä vain.
Meidän tapauksessa syy oli hyvin luonnollinen ja helpottava kuulla.

Joulukuun alussa saatiin aika silmäklinikalle, silmälääkärille. Koska kohtauksien aikana Eveline karsastaa todella voimakkaasti niin silmälääkäri halusi tarkistaa silmät.
Eveline antoi lääkärin todella hyvin tutkia ja saatiin kaikki tarvittavat testit tehtyä ja silmät katsottua.
Ihan mieletöntä miten tekniikka on mennyt eteenpäin ja pystytään määrittää 2-vuotiaan näön ilman että lapsi tarvii sanoa mitään.

Kun Eveline saa poissaolokohatuksen hän karsastaa, hän saa poissaolokohatuksen koska karsastaa. Pelästyy niin voimakkaasti karsastusta että menee siihen omaan maailmaansa. Ja miksi hän karsastaa? Koska hänellä on huono näkö. Kyllä, kaikki tämä on johtunut huonosta näöstä.
Lapsen silmissä olevat hermot tekee kuitenkin kaikkensa että silmät näkee (johtaa kuitenkin karsastukseen) sen takia arjessa ei ole tullut ilmi ettei Eveline näkisi kunnolla. Ainut näin jälkikäteen kun miettii, niin Eveline ei jaksanut pitkään keskittyä kirjaan eikä katsonut ollenkaan telkkaria. Kuitenkin nyt ollaan huomattu kuinka koko tyttö on muuttunut kun sai silmälasit.

Kaupunkimme maksaa alle 7-vuotiaan silmälasit. Kuitenkin se että jouduttiin odottaa maksusitoumusta kaupungilta kesti noin kolme viikkoa sekä lasien toimitusaika oli pari viikkoa. Käytiin Evelinen kanssa kokeilemassa eri silmälaseja eri liikkeistä, aloitettiin tietenkin kaupungin sopimusliikkeestä mutta heillä oli surkea valikoima ja ne lasit jotka olivat tarkoitettu tälläiselle 2-vuotiaalle ei sopineet ollenkaan Evelinelle, ei istuneet hänen kavoilleen ollenkaan. Löydettiin täydelliset lasit sitten toisesta liikkeestä jotka istuivat Evelinen kasvoihin täydellisesti. Halusimme kuitenkin että lasit istuvat lapsen kasvoihin koska jo se edesauttaisi sitä että pitäisi silmälasejaan. Omakustanteisesti ostettiin lasit, jo sillä että saatiin ne ennen joulua.

Hieman pelokkain miettein oltiin, kuinka Eveline tuleekaan pitää silmälasejaan päällään. Muutenkin kova uhma päällä ja sitten vielä silmälasit. Pelko osottautui turhaksi, Eveline pitää laseja päällään mielellään, jopa aamuisin kun herää kysyy ekana ”missä silmälasi” ja haluaa ne päälleen. Huomaa että hän näkee ne päällä paremmin, eikä tule pääkipuja tai ole jatkuvasti väsynyt.

Käytiin joulukuun lopulla vielä neurologilla sekä helmikuussa on vielä yksi käynti, varmistetaan vain että kohtaukset vähentyneet tai jääneet kokonaan pois. Tällä pystytään vahvistamaan että kaikki tosiaan johtui huonosta näöstä. Kuitenkin kaikki pään kuvaukset olivat puhtaat. Eikä muuta neurologista oiretta ole.
Maaliskuussa on uusi käynti silmälääkärillä, katsotaan onko näkö jopa parantunut, pysynyt samana tai heikentynyt. Näkee onko lasit hyvät.

Mutta voi luoja tuo tyttö on suloinen lasit päällä!

The post Helpottava syy appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/helpottava-syy/feed/ 2
Miksi valitsin verkostomarkkinoinnin? https://intensiivisesti.com/miksi-valitsin-verkostomarkkinoinnin/ https://intensiivisesti.com/miksi-valitsin-verkostomarkkinoinnin/#comments Wed, 26 Dec 2018 17:44:39 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=909 Miksi minä haluan tehdä suoramyyntiä eli verkostomarkkinointia? -Koska taivas on vain rajana. Kaikki on itsestänsä kiinni. Tätä pystyy tekemään ihan ns. harrastelijana ja lisätienestinä, tätä voi myös tehdä päätyönä mihin itse pyrin, tämä mahdollistaa jäämään kotiin pidempään lasten kanssa. Itse pyrin rakentaa perheelleni täyden taloudellisen turvan, haluan pystyy nauttimaan elämästä ilman vuorotyötä, haluan tehdä työtä […]

The post Miksi valitsin verkostomarkkinoinnin? appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Miksi minä haluan tehdä suoramyyntiä eli verkostomarkkinointia?

-Koska taivas on vain rajana.

Kaikki on itsestänsä kiinni. Tätä pystyy tekemään ihan ns. harrastelijana ja lisätienestinä, tätä voi myös tehdä päätyönä mihin itse pyrin, tämä mahdollistaa jäämään kotiin pidempään lasten kanssa. Itse pyrin rakentaa perheelleni täyden taloudellisen turvan, haluan pystyy nauttimaan elämästä ilman vuorotyötä, haluan tehdä työtä mistä itse nautin ja tämä on sellainen. Sekä upeeta kun itse saa rahaa siitä että mahdollistaa muiden tienaavan rahaa. Ja mitä hienointa on että saan tehdä töitä inspiroivien ihmisten parissa, jotka haluaa auttaa. Puhumattakaan eläkepäivistä, haluan pystyy ylläpitää tätä toimeentuloa ja sitä ei tee välttämättä niillä rahoilla mitä eläke on tai tulee olemaan, sitten joskus…

Onko helpompaa tapaa ryhtyä yrittäjäksi, onko riskittömämpää tapaa? EI, ei tarvitse pääomaa, ei tarvitse omaa varastoa tuotteille… Kaikki laskutukset, rahdit yms hoituu yrityksen kautta.
Oletko miettinyt esimerkiksi paljon maksaa omat verkkosivut, oma verkkokauppa? PALJON! Mutta tämäkin tulee yrityksen kautta ja vielä eri kielillä mikä mahdollistaa saamaan asiakkaita ympäri maailmaa, eri maista.
En nähnyt syytä sanoa ei, mietin miksi en voisi antaa mahdollisuutta? Enhän minä mitää tässä menetä. Mitään ei myöskään saa, ellei ei anna mahdollisuutta jollekin uudelle.

Kaikki alkoi liki tasan vuosi sitten, kyseinen firma mistä aloitin ei kuitenkaan ole se mitä edustan tällähetkellä. En pysty tai halua edes edustaa tuotteita, mistä en huomaa eroa voinnissani. En halua valehdella ihmisille että olen itse huomannut fyysistä eroa voinnissani, parempaan suuntaan. En myöskään pysty menestymään taloudellisesti sellaisten tuotteiden kanssa mihin en usko.

Olen ollut kunnolla tietoinen PM-Internationalista, eli Fitlinestä viime keväästä ja ennen sitä tunnistin vain nimen Fitline tietämättä sen enempään mihin liittyy… Viime kesänä oli kunnon Fitline buumi, tai näin tuntui ja se ärsytti itseänikin. En ollut tarpeeksi rohkea kysyäkseen keneltäkään lisätietoja tuotteista sekä yrityksestä vaikka kiinnosti ja samalla jotenkin hävetti sen hetken tilanne muutenkin, edellisen yrityksen kautta…

Vihdoin uskalsin nyt syksyllä avata suuni ja sain lisätietoja PM- Internationalista yrityksenä sekä tuotteista.
Yritys on Saksalainen, 25-vuotias perheyritys joka on yksi Euroopan suurimpia suoramyyntiyrityksiä terveyden, hyvinvoinnin sekä kauneudenhoitotuotteiden parissa. Yritys toimii jo yli 40 maassa, eli sekin tekee liiketoiminnasta ihan älyttömän huikean, pystyy tekemään liikevaihtoa monessa maassa ympäri maailmaa, puhumattakaan kuinka moni on saanut jo kokea tuotteiden vaikutukset eri puolella maailmaa.
PM-International on myös sitoutunut tekemään maailmasta paremman ja sen takia yrityksellä on jo yli 18 000 kummilasta eri puolelta maailmaa World Visionin- organisaation kautta. Jokaisessa tuotteessa on laskettu panos mikä lahjoitetaan World Visionille.

Yrityksen tausta oli siis avoin, mikä on itselleni tärkeää. En koskaan lähtisi mukaan yritykseen minkä taustat on sameat eikä avoimet.
Myös miten yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Rolf Sorg ottaa työntekijät huomioon ja hoitaa yritystä, olin hyvin vaikuttunut.
Mutta se mikä oli tärkein, tuotteet. Tuotteiden takana on iso tieteellinen asiantuntijatiimi mikä vakuuttaa tuotteiden turvallisuuden. Tuotteilla on myös NTC merkintä mikä takaa että tuote imeytyy, tämä on myös patentoitu.
Tuotteet piti oikeasti puhutella ja tuoda fyysisesti vaikutusta vointiin että olisin lähtenyt mukaan liiketoiminnallisesti. Olin kuitenkin tietoinen ettei mikään tuote puhuttele täysin yhden, kahden tai välttämättä edes viiden käyttökerran jälkeen. Kropalla, suolistolla kestää tottua ja huomata uusia asioita.
Kolme päivää meni että huomasin vaikutuksen kunnolla, huomasin kuinka oikeasti vireystilani oli noussut ja aamut sain käyntiin heti vaikka olisikin ollut levoton yö takana lasten kanssa. PowerCocktaililla kun aloitin aamun, tyhjään vatsaan sain aamun käyntiin.


Olen muutenkin äärimmäisen huono muistamaan eri lisäravinteita jotka ovat tablettimuodossa. Puhumattakaan kuinka monesta eri purkista ne tabletit ja kapselit piti ottaa että sai kaikki tarvitsemansa. Nyt juon yhden juoman aamulla ja se on siinä, sisältää kaikki kahdeksan B-vitamiinia, E-vitamiinia, A-vitamiinia ja C-vitamiinia, seleeni, paljon eri kuituja, ruoansulatusentsyymit ja jopa maitohappobakteerit. Moni miettii tuotteiden sokeri määriä, itse myös alussa. Tosiasia on kuitenkin se että tuotteet sisältää sokeria joka toimii kuljettimena. Määrät on kuitenkin hyvin pieni, esim PowerCocktailissa on noin puolikkaan omenan verran.
Toinen tuote mikä puhutteli itseäni mutta vielä voimakkaammin Markoa oli Restorate. Laitoin itseasiassa Markon ”koekaniiniksi”. Olin kuullut että moni saanut apua uneensa tämän tuotteen ansiosta. Markolla on uniongelmia, yleensä pyörii illalla sängyssä kun uni ei tule vaikka väsyttäisikin. Tai jos yöllä herää ei saa enää unesta kiinni. Marko otti joka ilta ilta-juoman eli Restoraten, neljännen illan jälkeen hän tuli aamulla ja sano että ei enää pyöri sängyssä illalla ja nukkuu paremmin, aamulla ei väsytä. Marko on jatkanut Restoraten juomista joka ilta ja nukkuu paremmin.

Fitlinellä on tuotteita niin sisäiseen kuin ulkoiseen hyvinvointiin. Tykkään kun tuotteita on, mutta ei liikaa. Pysyn kärryllä jos tulee tuoteparannuksia tai uusi tuote, mikä itseasiassa tuleekin tammikuussa!

Olen kuullut kun moni kritisoi hintoja, olen kuitenkin miettinyt onko nämä kritisoijat miettineet mistä se hinta koostuu? Itse maksan mielelläni tuotteesta mikä on laadukas, voi luottaa että imeytyy sekä tiedän alkuperän, eli tiedän mistä hinta koostuu.
Esimerkkinä vaikka kestotilauksessa kaksi tuotetta maksaa yhteensä sen 3e päivä, jonka voi ajatella että 1,5e per juoma. Mielelläni maksan 3e päivässä laadukkaista lisäravinteista!

Lisätietoja yrityksestä sekä tuotteista: PM-International kotisivuilta
Sekä kysymällä rohkeasti.

The post Miksi valitsin verkostomarkkinoinnin? appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/miksi-valitsin-verkostomarkkinoinnin/feed/ 12
Neljäs luukku https://intensiivisesti.com/neljas-luukku/ https://intensiivisesti.com/neljas-luukku/#respond Sat, 22 Dec 2018 22:02:18 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=881 Postaus tehty yhteistyössä seksuaaliterapeutti Pauliina Flangin kanssa.  Neljäs, viimeinen adventti. Huomenna on joulu, jouluaatto. Tämä tarkoittaa myös että viimeinen luukku on auennut Instagramin adventtikalenterissa sekä täällä blogissa.  Olen paljon miettinyt meidän parisuhdetta lapsien saamisen jälkeen. Onko meillä tarpeeksi yhteistä aikaa, ollaanko me muutakin kun äiti ja isä? Haluan että ollaan se nainen ja mies, jotka haluaa läheisyyttä, […]

The post Neljäs luukku appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Postaus tehty yhteistyössä seksuaaliterapeutti Pauliina Flangin kanssa. 

Neljäs, viimeinen adventti. Huomenna on joulu, jouluaatto. 
Tämä tarkoittaa myös että viimeinen luukku on auennut Instagramin adventtikalenterissa sekä täällä blogissa. 

Olen paljon miettinyt meidän parisuhdetta lapsien saamisen jälkeen. Onko meillä tarpeeksi yhteistä aikaa, ollaanko me muutakin kun äiti ja isä? Haluan että ollaan se nainen ja mies, jotka haluaa läheisyyttä, seksiä. 
Miten saisi arkeen jotain sävähdystä kun lapset mennyt nukkumaan? Haluaisin jotain muuta iltaan kun jatkuvaa sohvalla istumista ja Netflixiä. Tai vaihtelua siihen pikaiseen panoon kun lapset nukahtaneet. Ei sillä, meillä on oikeasti hyvä arki ja avioliitto Markon kanssa. Mutta kaikki lasten vanhemmat tietää että totuushan on että seksiä voisi olla enemmän ja ihan jo läheisyyttäkin. Olen ainakin itse huomannut että tässä arjessa se pieni kosketus ja läheisyys unohtuu helposti. Välillä illalla tajuaa että ei ole päivän aikana edes vaihtanut pusua. Ollaan kuitenkin pidetty kiinni että sanat ”rakastan sua” sanotaan päivittäin. 

Haluan antaa kaikille mahdollisuuden johonkin uuteen arjen keskelle, mikä ei kuitenkaan vaadi paljoa.  Laittaa puhelimet sekä telkkarit kiinni, sytyttää vaikka kynttilöitä ja himmentää valoja. 

Ollaan Markon kanssa päästy juttelemaan syvemmin, asioista mitä jo tiedettiin toisistamme mutta ei olla koskaan puhuttu ääneen, syvemmin niistä, esim fantasioista. Ollaan myös kosketeltu sekä hyväilleet toisiamme uudella tavalla. Kiitos Yhteiseksi- korttien.
Yhteiseksi- kortit ovat tarkoitettu suhteen seksuaalisuuden piristämiseksi, virkistämiseksi sekä päivittämiseksi. Korttipakassa on viisikymmentä korttia, 25 kysymyskorttia ja 25 tehtäväkorttia. 
Kysymyksiä oli esimerkiksi: Minkälaisen seksifantasian haluaisin puolisoni kanssa toteuttaa? Millä tavalla haluaisin sinua hyväilevän itseäsi kun katson sinua? Missä kulkevat rajani seksissä? 
Tehtäväkorteissa oli esimerkiksi: Koskettele puolisoasi sinua miellyttävästä kohdasta. Katso puolisoasi silmiin ja kerro hänelle mitä kaipaat häneltä juuri nyt. Kuljeta kieltäsi kevyesti puolisosi selkää pitkin. 
Kortit ovat kauniit sekä sopivan kokoiset. Korttien mukana tuli tyylikäs kangaspussi missä on hyvä säilyttää kortit. 

Me käytettiin kortteja monena eri iltana, eli ei kaikkia kerrallaan. Ja hyvin voisin palata joihinkin kysymyksiin sekä tehtäviin uudestaan. 
Suosittelen jokaiselle näitä, vaikka olisi kuinka hyvä suhde niin nämä kortit tuo kyllä piristystä iltoihin. Tykkään kun ei ole suoranaisia ”pane mua” kortteja vaan saa toisesta irti jotain henkilökohtaisempaa. Tämä olisi ollut todella hyvä joululahja puolisolle, tai miksi ei vaan arjen keskelle piristäväksi lahjaksi. Itse ainakin tykkään välillä piristää, yllättää miestäni lahjalla. 

Kortit pystyy tilaamaan Pauliina Flangilta, yhteydenottolomakkeen kautta.
Instagramissa sinulla on mahdollisuus voittaa nämä Yhteiseksi- korit itsellesi.

The post Neljäs luukku appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/neljas-luukku/feed/ 0
Kaksitoista viikkoa https://intensiivisesti.com/kaksitoista-viikkoa/ https://intensiivisesti.com/kaksitoista-viikkoa/#respond Fri, 07 Dec 2018 14:36:50 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=866 Meidän pienin on tänään kaksitoista viikkoa. Meillä on takana Markon kanssa kaksitoista viikkoa kolmen lapsen vanhempina. Nämä kaksitoista viikkoa on ollut ihania mutta myös aika tiukkia. Jos rehellisiä ollaan niin olen onnellinen että Maxinen ja Evelinen ikäero on 6-vuotta. Ei tää niin ruusuilla tanssimista ole pienellä ikäerolla, ei todellakaan ole. En tietenkään niin kuvitellutkaan mutta […]

The post Kaksitoista viikkoa appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Meidän pienin on tänään kaksitoista viikkoa. Meillä on takana Markon kanssa kaksitoista viikkoa kolmen lapsen vanhempina. Nämä kaksitoista viikkoa on ollut ihania mutta myös aika tiukkia.

Jos rehellisiä ollaan niin olen onnellinen että Maxinen ja Evelinen ikäero on 6-vuotta. Ei tää niin ruusuilla tanssimista ole pienellä ikäerolla, ei todellakaan ole. En tietenkään niin kuvitellutkaan mutta en myöskään kuvitellut että näin tiukkia päiviä on välillä.
No, meillä ei ole helpommat lapset muutenkaan, etenkään heitä ei ole siunattu hyvillä unenlahjoilla mikä korostuu vahvasti nyt. Jos Amelie nukkuu niin varmasti valvoo Eveline ja tietenkin toisinpäin… Evelinellä on myös todella voimakas uhma mikä tuo lisähaasteita. Onneksi hän on maailman kultaisin kuitenkin kaikesta huolimatta ja helppo liikkua julkisilla paikoilla koska korvat vielä toistaiseksi ainakin löytyy. Ja isosiskona on aivan ihana!

Amelie on tämän kahdentoista viikon aikana ehtinyt sairastaa myös RS-viruksen. Viime lauantai aamuna meidän piti lähteä Porvooseen isäni luokse mutta osoite muuttui Jorviin. Ameliella nousi äkillisesti korkea kuume mikä saatiin onneksi nopeasti laskettua mutta päivystyksessä ollessamme hän meni totaalisen  tukkoon limasta että jouduttiin monesti imee ne. Tämän takia hän ei jaksanut syödä ja oli edelleen niin tukossa että lääkäri päätti että meidän olisi hyvä mennä osastolle tarkkailuun. Oltiin osastolla vajaa vuorokausi minkä jälkeen päästiin kotiin. Sunnuntain päivystävä lääkäri ole meidän onneksi myös gastoenterologi ja osasi antaa apua Amelien refluksiin. Meillä olisi nimittäin ollut maanantaina refluksi lääkäri mikä tietenkin jouduttiin siirtämään..

Kotiin päästiin sunnuntaina sillä ehdolla että baby-vac löytyy kotoota ja löytyyhän se, ihan pelastus. Kun Eveline oli vauva suositteli erikoislääkäri baby-vacia ja nenäfriidaa myös käyttäneenä totesin että se saa lentää suoraan roskiin, koska onhan tuo baby-vac paljon tehokkaampi.
Tukossa Amelie on vielä mutta pärjätään kotona, etenkin kun syö hyvin. Seuraillaan ja maanantaina meillä onkin itseasiassa korvien tarkastusaika koska ne punoitti hieman sunnuntaina.

Muutoin Amelie on vauvana valloittava hymysuu. Hymyilee paljon ja on kova neiti juttelee. Juttelee iloisesti jos fiilis on hyvä ja tuimempaa juttelua tulee kun kaikki ei olekaan niin mieluisaa.
Ja hej, mitä parasta- Meillä on ensimmäinen vauva joka juo pullosta! Ihan mieletöntä. Olen pari kertaa ollut nyt poissa kotoo ilman vauvaa, ollut niin helppoa kun pystynyt vain pumppaa maidot jääkaappiin mistä Marko ottaa pullon ja lämmittää. Ja itse pystyn olemaan rauhallisin mielin kun tietää että Markokin pystyy syöttämään.

The post Kaksitoista viikkoa appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/kaksitoista-viikkoa/feed/ 0
Ensimmäinen luukku https://intensiivisesti.com/ensimmainen-luukku/ https://intensiivisesti.com/ensimmainen-luukku/#respond Sat, 01 Dec 2018 21:55:53 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=843 Postaus tehty yhteistyössä Yours Mine Design kanssa  Joulukuun toinen mutta ensimmäinen adventti. Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja sen takia olen järjestänyt teille pienen joulukalenterin yhteistyössä neljän, mahtavan kotimaisen yrittäjän kanssa. Tässä joulukalenterissa on neljä luukkua, luukut aukeaa aina jokaisena adventtisunnuntai. Täällä sekä  puolella, eli kannattaa ehdottomasti katsoa kummatkin. Ensimmäisen luukun takaa löytyy: Yours Mine Design […]

The post Ensimmäinen luukku appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Postaus tehty yhteistyössä Yours Mine Design kanssa 

Joulukuun toinen mutta ensimmäinen adventti. Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja sen takia olen järjestänyt teille pienen joulukalenterin yhteistyössä neljän, mahtavan kotimaisen yrittäjän kanssa. Tässä joulukalenterissa on neljä luukkua, luukut aukeaa aina jokaisena adventtisunnuntai. Täällä sekä instagramin puolella, eli kannattaa ehdottomasti katsoa kummatkin.

Ensimmäisen luukun takaa löytyy: Yours Mine Design

Yours Mine Design on Suomalainen yritys joka perustettiin vuonna 2017, Elina Rapelin johdosta. Yritys halusi luoda laadukkaita sekä kauniita sisustus- sekä lahjatuotteita jotka suunnitellaan ja mahdollisuuksien mukaan valmistettaisiin Suomessa. Kaikki tuotteet ovat kuitenkin valmistettu hienoimmista luonnonmateriaaleista.

Yrityksen arvoihin kuuluu aitous, luotettavuus, joustavuus sekä laatu. Tuotteet jotka valmistetaan ulkomailla, niin tehtaat ovat valittu tarkoin. Yours Mine Design vaatii yhteistyöyrityksiltä eettistä toimintaa sekä korkeaa moraalia ja haluavat jakaa samanlaisen arvomaailman heidän kanssaan.

Meidän perheellä on ollut kunnia saada tutustua Yours Mine Designen tuotteisiin. Päivittäisessä käytössä meillä on aivan ihana, ihastuttava Bomu- pupuviltti. Pupuviltti on 100% puuvillaa ja suunniteltu Suomessa.
Olemme näin omassa arjessamme ja jatkuvasti leikeissä mukana huomanneet että Bomu- viltti on oikeasti todella kestävä. Vaikka meidän 2-vuotias repii töpöhännästä ja roikuttaa korvista niin viltti on edelleen kuin uusi.

Vajaa kuukausi sitten otti Elina yhteyttä ja kysyi haluaisinko lainata Amelieta mainoskuviin. Ja tietenkin suostuin. Kuvaus päivä oli todella mukava ja täynnä naurua. Sain kunnian tutustua myös aivan ihastuttavaan Eliel poikaan ja hänen äitiinsä.
Elina oli suunnitellut vauvoille merinovillaisen lämpöpussin. Kyseinen lämpöpussi on tehty rakkaudella esikehrätystä merinovillasta. Materiaalina merinovilla on ihana, pehmeä ja sopii täydellisesti herkälle iholle. Se myös sitoo lämmön sisäänsä minkä kautta vauvakin pysyy hyvin lämpöisenä, mutta ilman että hiostaa ikävästi.
Lämpöpussia tehdään tilaustyönä sekä käsityönä täällä Suomessa ja on saatavilla kahdessa eri värissä, joko lilana tai harmaanvalkoisena.

Meillä on ollut kyseinen lämpöpussi kätössä aina ulkoilessamme ja täytyy kyllä sanoa että Amelie pysynyt lämpöisenä joka kerta. Ulkonäöltään lämpöpussi on kaunis ja neutraalinen sekä äärimmäisen helppo käyttöinen. Viikottain joku ihastelee kaunista lämpöpussia ja ei ihme, niin minäkin ihastelen, vielä jopa päivittäin!

Instagram arvonnan lisäksi haluamme Elinan kanssa antaa teille lukijoilleni -20% alekoodin koko Yours Mine Designen valikoimasta. Alekoodi on Joulu ja on voimassa vain tämän päivän eli kannattaa toimia nopeasti. Nyt vaikka ihana Bomu- viltti tai Meidän vuosi perhekalenteri pukinkonttiin!

The post Ensimmäinen luukku appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/ensimmainen-luukku/feed/ 0
Vanhempien pahin pelko https://intensiivisesti.com/vanhempien-pahin-pelko/ https://intensiivisesti.com/vanhempien-pahin-pelko/#respond Mon, 12 Nov 2018 11:47:54 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=828 Olen varma että jokaisen vanhemman pelko on lapsen sairastuminen vakavasti. Meillä jätti sydän yhden lyönnin väliin kun lääkäri sanoi sanan aivokasvain. Palataan takaisin ajassa noin kuukausi. Oli sunnuntai kun Marko huusi olohuoneesta ”Ida tule”. Kun tulin olohuoneeseen oli Eveline ihan normaali paitsi että silmät karsasti pahasti. Marko kuvaili mitä oli tapahtunut ja nopeasti ymmärsin että […]

The post Vanhempien pahin pelko appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Olen varma että jokaisen vanhemman pelko on lapsen sairastuminen vakavasti. Meillä jätti sydän yhden lyönnin väliin kun lääkäri sanoi sanan aivokasvain.

Palataan takaisin ajassa noin kuukausi. Oli sunnuntai kun Marko huusi olohuoneesta ”Ida tule”. Kun tulin olohuoneeseen oli Eveline ihan normaali paitsi että silmät karsasti pahasti. Marko kuvaili mitä oli tapahtunut ja nopeasti ymmärsin että kyseessä oli poissaolokohtaus. Sinä sunnuntaina näitä tuli kolme.

Meillä oli heti seuraavana päivänä, maanantaina Amelien neuvola ja otin tapahtuneen puheeksi siellä. Meille varattiin heti samaisen viikon perjantaihin Jorviin, erikoislääkärille aika.
Kun päästiin lääkäriin perjantaina oli viikon aikana ollut pari kohtausta minkä jälkeen silmät aina karsasti voimakkaasti. Välillä oli oireena vain voimakasta silmien karsastusta. Lääkärin penkkiin kun istahdin purskahdin itkuun ja kerroin oireista. Lääkäri otti onneksi heti huoleni vakavasti ja ohjasi Evelinen laajoihin verikokeisiin sekä EKGhen. Lääkäri sanoi että voidaan kuitenkin rauhallisin mielin mennä kotiin, jos kohtauksia alkaisi tulemaan sarjana tai oireina tulisi jonkin sortin kramppaamista, tärinää niin silloin saatiin ohjeistukseksi hakeutumaan Helsingin lastensairaalan päivystykseen. Hän kuitenkin sanoi että tekee lähetteen neurologille sekä silmäpolille mutta konsultoi heti päivän aikana neurologia.
Päästiin kotiin, syötiin lounas niin Eveline sai kohtauksen jälleen. Sain Evelinen päiväunille minkä jälkeen puhelin soi. Saatiin heti maanantai aamupäiväksi neurologille ajan. Kiitin itkien, helpottuneena.

Maanantai tuli, oltiin vanhempina hyvin huojentuneita että saatiin näin nopeasti aika. Neurologin kanssa keskusteltiin pitkään, katseltiin kuvia mitä olin ottanut karsastuksesta sekä mietittiin oireita. Eveline alkoi varvistamaan viime keväänä sekä kertoo kuinka jalkapohjaan sattuu aina varvistuksen jälkeen. Neurologi sanoi että epäilee lapsuusajan epilepsiaa oireiden perustein ja että nämä varvistukset olisi jo ensioireita viime keväästä mutta myös aivokasvain voi oireilla samantapaisesti ja silloin pelästyttiin.  Neurologi oli myös sitä mieltä että pitäisi ottaa lyhytaikainen EEG (aivosähkökäyrä) ja saatiin aika siihen heti samaiselle päivälle. Se oli onneksi puhdas. Kun neurologi soitti iltapäivällä ja kertoi eeg:n tulokset niin hän sanoi samalla myös että haluaa saada kiireellisenä otettua magneettiröntgenkuvat päästä. Saatiin siihen aika perjantaille. Olen äärimmäisen kiitollinen tällähetkellä kunnalliseen sairaanhoitoon, meidät otettiin todesta sekä saatiin kaikki tärkeät tutkimukset viikon sisään otettua.

Huomasin viikon aikana että itselläni oli jonkinlainen muuri tunteilleni. En osannut pelätä sitä pahinta- aivokasvainta, en vain osannut. Marko kuitenkin osasi ja valvoi monet yöt ahdistuneena.
Perjantaina kun piti lähtee kohti Lastensairaalaa niin nousi itselläni kova ahdistus. Mitä jos meidän tytöllä onkin aivokasvain? Mitä jos hän kuolee?
Nukutus sekä kuvaus meni hyvin. Päästiin kotiin jo iltapäivällä. Sitten alkoi piinaava aika, meillä oli sovittu tuloksien kuuleminen vasta viikon päähän.

Viime perjantaina kuultiin tulokset, helpottavat tulokset: ”kuvat olivat puhtaat”- huh, pystytään taas hengittämään. Neurologi oli kuitenkin edelleen hieman mietteliäs mistä kohtaukset tulevat. Niitä kuitenkin on minimissään pari viikossa. Kestoltaan eivät kuitenkaan ole pitkiä. Hän mietti ääneen myös toista vaihtoehtoa ”mitä jos nämä kohtaukset liittyisivät kuitenkin myös Evelinen refluksiin..” tulisi niin voimakkaita kipupiikkejä että Eveline reagoisi poissaolevana silloin. Refluksi ei kuitenkaan selittäisi varvistuksen tai voimakkaan karsastuksen. Neurologi halusi kuitenkin konsultoida gastroenterologia refluksista ja palaa asiaan meille tällä viikolla, muutoin seuraillaan joulukuun alkuun minkä jälkeen mennään neurologin vastaanotolle jälleen. Mietinnässä olisi pitkäaikainen video EEG jos saataisiin kohtaus tallennettua. Sekä silmäpolille meillä on aika joulukuun alussa.

Tällähetkellä on meillä vanhemmilla rauhallinen olo, se kaikista pahin aivokasvain on poissuljettu. Uskalletaan seurailla ja meillä on ohjeet miten toimia kohtauksien aikana. Jos Evelinellä on lapsuusajan epilepsia mikä on nyt todennäköistä, niin noin 90% heistä paranee siitä ja pystyy elää lääkitöntä elämää aikuisena.

The post Vanhempien pahin pelko appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/vanhempien-pahin-pelko/feed/ 0
”mitä sinulle kuuluu?” https://intensiivisesti.com/mita-sinulle-kuuluu/ https://intensiivisesti.com/mita-sinulle-kuuluu/#comments Wed, 07 Nov 2018 19:56:35 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=812 Mitä minulle kuuluu? Se on kysymys mitä en ole kuullut aikoihin. Aina kysytään mitä tytöille kuuluu tai jopa mitä Markolle kuuluu mutta harvoin kuulen kysymyksen ”mitä Sinulle kuuluu”. Ja ymmärrän sen, onhan lasten kuulumiset pääasia. Pysähdyin pari viikkoa sitten ja mietin tätä, seisoin kuumassa suihkussa ja itkin. Tunsin itseni epäonnistuneeksi äidiksi koska olin korottanut ääntä […]

The post ”mitä sinulle kuuluu?” appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Mitä minulle kuuluu? Se on kysymys mitä en ole kuullut aikoihin. Aina kysytään mitä tytöille kuuluu tai jopa mitä Markolle kuuluu mutta harvoin kuulen kysymyksen ”mitä Sinulle kuuluu”. Ja ymmärrän sen, onhan lasten kuulumiset pääasia.

Pysähdyin pari viikkoa sitten ja mietin tätä, seisoin kuumassa suihkussa ja itkin. Tunsin itseni epäonnistuneeksi äidiksi koska olin korottanut ääntä uhmakkaalle taaperolle ja pinna kireenä. Suihkussa mietin että mitä minulle kuuluu… Mietin olenko liian väsynyt, olenko masentunut (kuitenkin on masennustaustaa historiassa), mietin jopa olenko huono äiti? Osasin kuitenkin vastat kaikkiin ei. Tuo tunneryöppy oli vain hetkellinen sekä varmaan hormonit osasyynä. Tietenkin tunnen väsymystä mikä olisi päinvastoin outoa ellen tuntisi, valvonhan yöt ja päivät refluksi vauvan kanssa. Ja on päiviä kun pinna kiristää mutta löydän meidän päivistä myös paljon hyvää. Ja en, en ole huono äiti ja tiedostan sen, ylpeänä. Teen kaikkeni että lapsillani olisi hyvä arki, lapsuus. Kaipaan kuitenkin välillä sitä että se konkretisoituisi ja kerrottaisiin minulle ääneen, että olen hyvä äiti.

Puhuttiin raskausaikana jo Markon kanssa, että tämä tulisi olla meidän viimeinen lapsi. Se tunne vahvistui kun Amelie syntyi, sain vahvan tunteen että nyt olen ehjä, nyt meidän perhe on tässä. Sitä tunnetta on todella vaikea kuvailla, mutta tuntui (niin kliseinen kun onkaan) että viimeinen pala loksahti paikoilleen.
Niinpä viime viikolla käytiin lääkärissä ja lähti lähete Naistenklinikalle, sterilisaatioon. Olen varma, lapseni on tehty. Sen lisäksi että tiedän sataprosenttisen varmuudella että en halua lapsia enää niin uskon ettei psyykeeni kestäisi sitä raskausaikaa puhumattakaan kropastani, yhdeksän kuukautta rajua oksentelua sekä nyt tuli suurehko syvälaskimotukos. Mitä seuraavaksi olisi sitten luvassa? En halua edes tietää.
Pari on jopa kyseenalaistanut päätöstäni sterilisaatiosta kun on niin pysyvä päätös. Olen kuitenkin vasta 27-vuotta, mitä jos haluankin lapsen vielä 10-vuoden päästä? Tai miksi minä menen sterilisaatioon, miksi ei Marko? Onhan vasektomia helpompi toimenpide miehelle. Kyse on kuitenkin minusta, Minä tiedän etten halua lisää lapsia ja haluan olla varma että en tule raskaaksi. Hormonaalinen ehkäisy on poissuljettu migreenin takia sekä paljon on puhuttu hormonaalisen ehkäisyn vaikutuksesta kropassa…

Nautin valtavasti tästä vauva-arjesta, pikkulapsi arjesta koska olenhan pienestä lähtien haaveillut lapsista pienellä ikäerolla ja nyt meillä se on. Mutta samalla odotan että tytöt kasvaa ja pääsen tekemään omia juttuja vielä vapaammin kun nyt. Saan onneksi tehdä niitä nytkin mutta tietenkin lasten ehdoilla ja vauva mukana kaikkialla, vielä ainakin.

Se että haluaa toteuttaa unelmiaan ei onnistu unelmoimalla vaan toteuttamalla. Toteuttamalla, työn teolla. Me saatiin Markon kanssa viime viikolla kuulla että meidän pitkäaikainen unelma on toteutumassa ja se ei ole toteutunut vain unelmoimalla vaan juuri kovalla työnteolla.
Olen myös tällähetkellä toteuttamassa yhtä omaa unelmaani. Olen siitä todella kiitollinen ja onnellinen että pääsen toteuttaa tätä unelmaa ihan mahtavien ihmisen kanssa, ketkä inspiroi tekemisillään. Ihanien ihmisten lisäksi olen saanut tästä energiaa, terveyttä ja rahaa- voisiko olla parempaa?

 

The post ”mitä sinulle kuuluu?” appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/mita-sinulle-kuuluu/feed/ 2
Maailman helpoin leipä https://intensiivisesti.com/maailman-helpoin-leipa/ https://intensiivisesti.com/maailman-helpoin-leipa/#respond Mon, 05 Nov 2018 06:23:14 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=798 Joskus on kiire ja joskus on kaapit vain tyhjänä. Arkiaamu ja huomaat että leipä on loppu- miten selvitä? Sain ystävältäni joskus vinkin näihin super helppoihin leipiin mitkä eivät todellisuudessa ole edes leipiä vaan munakas. Eli maukkauden lisäksi nämä ovat vielä terveellisempiä kun kaupan leipäpussista otettu leipä. Haluan ehdottomasti jakaa tämän ohjeen täälläkin, nämä ovat oikeasti […]

The post Maailman helpoin leipä appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Joskus on kiire ja joskus on kaapit vain tyhjänä. Arkiaamu ja huomaat että leipä on loppu- miten selvitä?

Sain ystävältäni joskus vinkin näihin super helppoihin leipiin mitkä eivät todellisuudessa ole edes leipiä vaan munakas. Eli maukkauden lisäksi nämä ovat vielä terveellisempiä kun kaupan leipäpussista otettu leipä.

Haluan ehdottomasti jakaa tämän ohjeen täälläkin, nämä ovat oikeasti iso pelastus joskus, ainakin miellä.
Tarvitset vain noin kaksi minuuttia elämästäsi, desin kaurahiutaleita, yhden kananmunan sekä puoli desiä vettä. Halutessa voi lisätä suolaa oman maun mukaan.

Sekoitat nämä yhteen minkä jälkeen mikroon noin puolitoista minuuttia. Annat jäähtyä hetken minkä jälkeen voit istua alas ja nauttia! Suosittelen, kannattaa kokeilla.

 

Ihanaa viikon aloitusta sinulle!

 

 

The post Maailman helpoin leipä appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/maailman-helpoin-leipa/feed/ 0
Ristiäiset https://intensiivisesti.com/ristiaiset/ https://intensiivisesti.com/ristiaiset/#respond Tue, 30 Oct 2018 13:24:51 +0000 https://intensiivisesti.com/?p=757 Nyt voimme vihdoin puhua vauvasta nimellä, hän on Amelie Aino Alexandra. Amelie on meidän keksimä nimi, nimi mikä sointuu hyvin sisarten nimiin. Aino, minun isoäitini nimi sekä Alexandra, Markon isomummon toinen nimi. Meillä oli viime lauantaina todella kauniit ja herkät ristiäiset. Juhlat oli just sellaiset mitä olin suunnitellut. Koska Amelie tulee olemaan meidän viimeinen lapsi niin […]

The post Ristiäiset appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
Nyt voimme vihdoin puhua vauvasta nimellä, hän on Amelie Aino Alexandra.
Amelie on meidän keksimä nimi, nimi mikä sointuu hyvin sisarten nimiin. Aino, minun isoäitini nimi sekä Alexandra, Markon isomummon toinen nimi.

Meillä oli viime lauantaina todella kauniit ja herkät ristiäiset. Juhlat oli just sellaiset mitä olin suunnitellut. Koska Amelie tulee olemaan meidän viimeinen lapsi niin tuntui että halusi toteuttaa just ne visiot mitä oli jo raskausaikana päässä pyöritellyt.
Mutta ei kaste kuitenkaan ihan suunnitelmien mukaan mennyt, olisihan se ollut jo liian täydellistä. Näin jälkikäteen niin olen ihan onnellinen myös että tuli yllätyksiä vastaan.

Haluttiin pitää ristiäiset pienenä, kutsuttiin vain omat vanhemmat, isovanhemmat sekä sisarukset perheineen. Tietenkin myös Amelien kummit perheineen. Meitä oli kolmisenkymmentä mikä oli just täydellinen määrä siihen tilaan mikä oltiin vuokrattu. Vuokrattiin seurakunnan oma juhlatila missä myös tapahtui kaste. Maxine ja Eveline on kummatkin kastettu kirkossa ja olin aika ehdoton tämän kanssa aluksi että haluan kolmannenkin lapsen kastaa kirkossa. Olen kuitenkin onnellinen että päädyttiin lopuksi tähän ratkaisuun. Tämä kaste oli todella kaunis ja tunnelmallinen.

Amelie sai neljä, rakastavaista kummia itselleen. Lotta, todella hyvä ystäväni jo ihan opintojeni alkuvaiheilta asti ja Lotta on ollut vähän kuin kummi kaikille tytöille jo, nyt vain virallistettiin. Anna, Markon sisko mutta myös minulle tärkeä ihminen, ystävä. Päivi & Jaakko, Päivi on itseasiassa Markon pitkäaikainen ystävä mitä kautta tullut minunkin elämään (onneksi) ja Jaakko, Päivin aviomies kenestä tullut kuin perhettä meille myös. Parempaa nelikkoa ei olisi löytynyt.

Soitin seurakunnalle jo kesällä, koska tiesin tarkan päivän milloin haluisin että ristiäiset pidetään sekä halusin tietyn papin, papin kuka kastoi Evelinen ja vihki meidät. Pappi oli hyvin otettu ja tuli mielellään kastamaan Amelien vaikka olikin hänen loma viikkonsa.
Tämä pappi on ihanan rento mutta asiallinen. Hän pelasti huumorillaan toimituksen aikana, koska kun kaste oli tapahtumassa kävi ilmi ettei kukaan ollut täyttänyt kastemaljaa, se oli tyhjä. Pappi kuitenkin otti syyn itselleen ja sai tilanteen pelastettua sillä aikaa kun Marko kävi täyttämässä maljan; ”tämä oli kuivaharjoittelua mikä taisi olla Amelielle pettymys kun itkemään rupesi”. Huomasin myös että kukat kastepöydältä oli unohtunut mutta onneksi kukaan muu, edes Marko kiinnittänyt siihen huomiota.

Tarjoilut tuli pääsääntöisesti muualta, onneksi näin koska itse lupasin tehdä maidottoman kakun ja onnistuin pilaamaan sen täysin. Nimikeksit tein itse viikon aikana ja Amelien kummitäti oli auttamassa päällystää ne sekä leimaamassa, kirjain kerrallaan nimi niihin. Amelien toinen kummi Lotta teki makeat kakut sekä ystäväni Ida teki voileipäkakun.

Tarjoilupöydällä oli:
Parmankinkku- voileipäkakku
Cous-Cous salaatti
Savulohi- ruisnapit
Persikka- Passion täytekakku
Porkkanakakku
Nimikeksit
Karkkia

Amelie sai ihania lahjoja, paljon koruja mikä on mielettömän ihanaa. Hän sai esimerkiksi sellaisen pienen, timanttisen ristin minkä voisin itse hyvin käyttää (koitan kuitenkin olla koskematta…). Myös ihanan Birth posterin syntymämitoilla sekä leikkimaton. Unisef- nuken sekä muumiastiastoa ja paljon muuta ihanaa!

Haluan ikuistaa tällaiset juhlat, siksi meillä oli nytkin palkattu valokuvaaja. Ei tarvinnut itse miettiä kuvaamista vaan tiesi että valokuvaaja ottaa ja hoitaa. Kävimme kuvaajan kanssa läpi ennen juhlia mistä haluan kuvia ja minkälaisia. Markus onnistui täydellisesti.

Kaikki postauksen kuvat ovat Markus Lohi Photography.

 

The post Ristiäiset appeared first on Intensiivisesti by Ida.

]]>
https://intensiivisesti.com/ristiaiset/feed/ 0